lieraturfestival

trebuie sa marturisesc ca nu am citit nimic de cosmin manolache. caut acum pe net fragmente, fragmentzele, sau ce-oi mai putea gasi. maine la festivalul international de literatura de la berlin o sa fie sus-numitul, cu “Afternoon with a Sultana” . planuiesc sa ma duc. mai vine la festival dan sociu, acolo sigur merg, e o seara de poezie pare-se estica (un ungur, un ucrainean, un lituanian, cam asa ceva…). se zice aici despre sociu:

Dan Sociu belongs to the younger, so-called “2000-er“ generation of poets, who Romanian critics like to describe as representatives of “Miserabilism.“ This expression means a tendancy towards an anti-hero stance as well as a writing style that plays heavily on the banality of everyday life and is influenced by American pop-literature.

in afara de cei doi romani, e tare multa lume „buna” la berlin zilele astea (de azi pana pe 16 septembrie): Llosa, Lobo Antunes, Palahniuk, Elif Shafak, Kiran Desai si o multime de altii pe care ii stiu mai mult sau mai putin, din auzite sau din citite. ma lupt sa imi fac un fel de program, sa vad si eu cate ceva. macar pe jane birkin citind poezii 🙂 .

ma gandeam mai devreme ca in aceeasi zi in care la berlin incepe un mare festival de literatura cu lecturi publice, cu seri de poezie, cu o sectiune dedicata literaturii pentru copii (unde merg chiar si copiii sa asculte ce se citeste), la bucuresti o mana de oameni se lupta sa pastreze la televizor o emisiune in care se discuta despre carti. ce poti sa mai zici? io ma tot intrebam de ce pe aici lumea citeste. fiindca ii vezi peste tot cu o carte in mana si cred ca nu e extrem de important ca unii citesc Coelho iar altii Kant, important e ca aproape toti citesc. dar nu cred ca mai e cazul sa ma intreb de ce… si inca o data bravo celor care se vor strange azi la tvr! asa incep revolutiile 🙂

Reclame
Explore posts in the same categories: events

One Comment pe “lieraturfestival”


  1. […] , andreanum, Asociatia consumatorilor de media, aglomerari spontane , iann , zum cititoarea (si aici), Miruna Vlada , somnoros , florinu, Marian Coman, ecostin, feedledeedee, bogdan , danieldemarin , […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: