Vreau!
Au trecut aproape trei ani de la Teodosie cel Mic. Cartea e de mult epuizata pe site-ul Polirom. Stie cineva ce face Razvan Radulescu? Stie cineva cand o avea Polirom de gand sa reediteze Teodosie (intr-o editie cartonata, de preferinta)? Stie cineva de ce nu se gandeste nimeni sa adune povestirile lui Radulescu intr-un volum? Macar ceva online, care sa contina si scenarii sau mai stiu eu ce.
Am rasfoit Teodosie si m-a lovit iar entuziasmul si mi-am dat seama ca ard de nerabdare sa mai citesc ceva de Razvan Radulescu. Stiu ca exista doua antologii in care are si el cate o povestire, una e Tablou de familie, cealalta parca ceva de la ALL, nu mai tin minte exact. Nu le gasesc nici sa dau cu tunul. Si e mare pacat. Cel putin Tablou de familie are si alte chestii misto pe care as vrea sa le citesc (de exemplu Sorin Ghergut). In fine, nu asta e problema. Problema e ca eu vreau sa mai citesc ceva de Razvan Radulescu si vreau Teodosie cartonat si frumos. Si daca se poate, un poster cu harta regatului. Ca ala de pe coperta editiei asteia epuizate. Mersi frumos.
P.S. Mai exista aici o cerere asemanatoare. Se mai anunta careva?
Explore posts in the same categories: diverse, rr
11 februarie 2009 la 6:30 pm
Am eu „Tablou de familie”, unde Razvan Radulescu a publicat „Inchipuita existenta a lui Raoul Rizoiu”, o bijuterie de povestire. Dar nu stiu cum sa fac sa ti-o imprumut, o sa ma gindesc.
Ai putea citi, daca VREI urgent, scenariul „Nicky Ardelean, colonel in rezerva”, scris in colaborare cu Cristi Puiu: http://www.respiro.org/razvanradulescu.pdf
Razvan Radulescu si Cristi Puiu spuneau ca sint foarte nemultumiti de filmul pe care l-a facut Lucian Pintilie dupa scenariu (eu nu l-am vazut). Mie scenariul imi place foarte mult.
11 februarie 2009 la 6:34 pm
@ Alexandru: mersi de link. am vazut filmul, stiu ca cei doi erau nemultumiti, dar n-am citit scenariul. cat despre Tablou de familie, imi imaginez ca o sa fie dificil asa ca nu stiu… poate o copie, ceva scanat. daca nu e prea mult 🙂
mersi oricum!
11 februarie 2009 la 8:51 pm
Uite un interviu cu Razvan Radulescu, noiembrie 2006: „Mi s-a imprimat un fel de necesitate de a asculta povesti si apoi de a le spune”
http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=7592
11 februarie 2009 la 9:02 pm
@ to-morrow: a, pai da, sa spuna povesti! asta vreau si eu. mersi de link.
11 februarie 2009 la 9:15 pm
am gasit in interviul asta din romania culturala ca Teodosie e a cincea carte a lui Radulescu. cica sunt doua antologii scoase de Dan Silviu Boerescu, nu una cum stiam eu. cum se numesc si ce contin stie cineva?
12 februarie 2009 la 3:36 am
În afară de cele două cărţi şi de povestirea din ”Tablou de familie” a mai publicat, din cîte ştiu eu, ”Viaţa lui Iosif Băliga” în antologia ”Chef cu femei urîte – cele mai bune proze ale anului 1995” (apărută în 1996, probabil) şi ”Organistul”. Ultima ar fi, spune Paul Cernat, o replică la ”Arhitectul” lui Mircea Cărtărescu; a fost publicată în 1998. În interviuri R.R. spune că lucre
12 februarie 2009 la 3:40 am
…ază în prezent la o carte intitulată ”Cît cost”.
Articolul lui Paul Cernat: http://www.revista22.ro/supliment-bucurestiul-cultural-25-3464.html
Interviul în care e pomenit ”Cît cost”: http://www.observatorcultural.ro/La-noi-orice-ai-face-esti-tratat-ca-o-umbra.-Interviu-cu-Razvan-RADULESCU*articleID_2248-articles_details.html
12 februarie 2009 la 4:17 am
da, da, Organistul. am auzit de ea la luciat, am pus si link in postare. de Viata lui Iosif Baliga nu stiam si nici interviul din Observator nu l-am citit pana acum. mersi mult.
12 februarie 2009 la 10:02 am
Un interviu cu Razvan Radulescu in postura de scenarist
http://atelier.liternet.ro/articol/6670/Iulia-Blaga-Razvan-Radulescu/Mi-asface-iluzii-sa-cred-ca-sunt-scenarist-profesionist.html
Cel mai recent film al sau este „Felicia inainte de toate” (a participat si la o sectiune de la Cannes, anul trecut). RR este scenarist si regizor, alaturi de Melissa de Raaf. Filmul va fi difuzat in acest an de catre HBO, din cate se pare.
Anul trecut, Arte France a anuntat ca sustine financiar „Felicia inainte de toate”
http://cineuropa.org/newsdetail.aspx?lang=en&documentID=85490
12 februarie 2009 la 10:02 am
Am postat un comentariu cu doua linkuri si a intrat la moderare 😦
12 februarie 2009 la 9:14 pm
@ to-morrow: asa se intampla 🙂
imi plac interviurile cu razvan radulescu, am mai gasit si eu cate ceva pe liternet pornind de la linkurile de mai sus. concluzia mea (poate gresita) e ca se ocupa mai mult de film acum. deci ar fi binevenit un volum cu prozele scurte si o reeditare a lui Teodosie pana una-alta 🙂
13 februarie 2009 la 2:28 pm
Nu cred că greşeşti: în ultima vreme se ocupă mai mult de scenarii. Eu, de cînd l-am ascultat prima oară citind din ”Teodosie” la cenaclul Litere, îi sînt un cititor împătimit. De-abia aştept să citesc ”Cît cost”.
(Dacă ţi-au plăcut interviurile cu Răzvan Rădulescu, caută-le şi pe cele date de T.O. Bobe – eu le colecţionez. Vorbeşte foarte cinstit şi modest despre scrisul lui şi are un un umor enorm. Îmi pare rău că nu mai scrie în Noua literatură).
14 februarie 2009 la 7:13 pm
permiteti-mi sa va invit pe toti si in odaia mea, pentru diversitate
numai bine tuturor
http://odaie.wordpress.com/
17 februarie 2009 la 9:46 am
@zum
o sa te poti bucura, destul de curind, de teodosie cel mic in editie cartonata. fii pe faza 🙂 cit despre povestirile lui razvan radulescu – discutam ceva mai incolo.
17 februarie 2009 la 12:42 pm
@ teo: ce veste buna, multumesc! asa da. o sa fiu pe faza, sunt intotdeauna 🙂
17 februarie 2009 la 12:51 pm
@ Alexandru: ai dreptate cu interviurile lui T. O. Bobe, imi plac si mie mult de tot. nu stiu cum se face, dar am citit mai multe decat cu razvan radulescu pana acum.
18 februarie 2009 la 3:02 pm
Teodosie cel Mic apare in max 3 saptamani la Editura Polirom. Enjoy
18 februarie 2009 la 4:03 pm
@ andra: ma bucur foarte mult. am citit cartea, nu stiu daca a fost clar 🙂 insa o vreau in editie cartonata. merita extravagante Teodosie.
5 decembrie 2011 la 12:26 am
[…] în stânga și-n dreapta unde aș putea să găsesc povestirile lui Răzvan Rădulescu, Alexandru mi-a promis că-mi trimite o copie xerox cu Închipuita existență a lui Raoul Rizoiu, apărută în Tablou de familie. Nu ne știam […]